zaterdag 27 januari 2018

Themabrief: maandag 29 januari!

Hallo iedereen

Vanaf maandag werken we nog een weekje rond: lekkere gezonde groentjes!
Woensdag gaan we groenten gaan kopen op de markt!
Afbeeldingsresultaat voor afbeelding de markt

Wat zijn onze opdrachten deze week:

creatieve opdracht: kleien: we maken uit een stuk klei een groente. We kneden de klei tot de juiste vorm. Na het kleien gooien we de klei in een emmer met water!

denkactitiviteit: boodschappenlijstjes lezen en zakjes vullen: de kleuters knn lezen en tellen wat er op de lijstjes staat. De kleuters knn de zakjes vullen met evenveel materiaal.  De kleuters knn zorgzaam met de groenten omgaan;

manipulatie:1: de voelballonnen. De kleuters voelen aan de verschillende ballonnen. De kleuters knn de dezelfde voelballonnen bij elkaar leggen. De kleuters knn verwoorden wat ze gevoeld hebben.

2:zandbak: knikkers en buizen. De kleuters knn de verschillende buizen vast zetten in nat zand. De kleuters knn de knikkers laten rollen door de buizen. De kleuters komen tot samenspel.

3: bordtekenen: de kleuters knn op grote bord tekeningen maken van groenten. De kleuters knn de tekeningen inkleuren met de krijtjes. De kleuters knn daarna de tekening wegvegen.

4: selfies maken in de klas van het hoekenwerk: 2 kleuters knn rondgaan in de hoekjes en selfies maken

poppenhoek: groenten snijden.  De kleuters knn 1: hun handen wassen
2: hun schort aandoen
3: groentjes uit de frigo halen: 1 stuk komkommer, 4tomaten
4: de kleuters knn de groentjes snijden en opeten

taalhoekje: verteltafel: de kikker op de erwt:  de kleuters knn het verhaaltje naspelen met concreet materiaal. De kleuters komen tot rollenspel!

memory van groenten: de kleuters knn zich houden aan de spelregels. De kleuters knn 2 dezelfde prentjes vinden

Bouwhoek: bouwen met sponsjes en gedroogde erwten. De kleuters knn een hoge toren bouwen. Spons - erwt - spons - erwt, enz,......

Vele groetjes

juf Caroline



Geen opmerkingen:

Een reactie posten