zaterdag 13 januari 2018

Themabrief: 

Maandag 15 januari: Week 2: vogeltjes in de winter

Beste ouders

Deze week werken we verder rond de vogeltjes.
Afbeeldingsresultaat voor kleurplaat vogeltjes

Wat zijn onze opdrachten deze week:


creatieve activiteit: het hoofd en de vleugels van de vogel op groot karton inschilderen met verschillende kleurtjes verf! We doseren de verf.


denkactiviteit: panorama-spel: we leggen de kaartjes volgens een bepaalde volgorde: van dun naar dik - van klein naar groot  - van leeg naar vol. Een spelbord bevat 4 rijtjes van 4 kaartjes.


manipulatiehoek: 1: balletjes spel: we sorteren de balletjes naar kleur: oranje - blauw - rood - geel - groen- de balletjes worden in de buizen gestopt adh van een pincet. We gebruiken onze handen niet.

2:plasticine: we maken een vogeltje met de plasticine. We maken een grote en kleine bol. Met een stokje maken we 2 ogen.  We stoppen pluimen in ons vogeltje.

3: zaadjes in appeltjes stoppen in poppenhoek. We zorgen ervoor dat de appel volledig met zaadjes zit. We hangen daarna de appeltjes buiten voor de vogeltjes in de winter

4: zaadjesbak: we spelen in de zaadjesbak met onze handschoenen aan. We merken het verschil tussen spelen met de hanschoenen/geen handschoenen.


taalactiviteit: magnetenspel: wat is magnetisch en wat niet. We gaan met magneten op onderzoek uit in de klas.

bouwhoek: we sorteren de blokken in de blokkenhoek. We werken samen.


Vele groetjes, juf Caroline

Geen opmerkingen:

Een reactie posten