zaterdag 5 november 2016

Themabrief: maandag 7 november!

Beste ouder(s)

Vanaf maandag starten wij met een nieuw thema:

Sprookjes - boeken


Wat zijn onze opdrachten:

creatieve activiteit:  boekenzakje knutselen: de kleuters kunnen een kindje tekenen op hun zakje. De kleuters kunnen de verschillende lichaamsdelen tekenen. De kleuters kunnen verschillende kleurtjes gebruiken.


manipulatie- activiteit: 1:de kleuters kunnen over de zwarte lijnen van een prinsesje gaan met lijm. De kleuters  kunnen  daarna met een kruidenstrooibus over de tekening gaan. De kls kunnen hun prinses tevoorschijn zien komen.

2: patronen leggen met steentjes: de kleuters kunnen met steentjes de weg door het bos volgen.De kleuters leggen steentjes op de zwarte lijntjes. De kleuters kunnen verschillende wegjes leggen. Zigzag, gebogen, recht, .....

3: servieten vouwen: de kleuters kunnen servieten openvouwen en terug dichtvouwen. De kleuters kunnen de servieten oprollen en in een servietenring stoppen.

4: taalhoekje: verteltafel: prinses en de kikker: de kleuters kunnen zich inleven in de wereld van de prinsessen. De kleuters kunnen tot rollenspel komen. De kleuters knn hun fantasie laten werken.

boekenhoek: de kleuters kunnen samen in de reuzegrote boeken van de bib lezen. De kleuters kunnen verwoorden waarover het boek gaat. De kleuters kunnen samenwerken op het reuzegrote boek comfortabel te lezen.

Denkhoek: torens nabouwen: de kleuters de torens nabouwen die op de kaart staan. De kleuters kunnen de kaarten correct aflezen.

poppenhoek: de kleuters kunnen in poppenhoek kijken naar een sprookje. De kleuters kunnen een tekening maken over het sprookje.

bouwhoek; vlechten sorteren van kort naar lang. De kleuters kunnen naast de vlechten blokken leggen tot ze even lang zijn.

tot maandag iedereen!!!

Vele groetjes

juf Caroline

Geen opmerkingen:

Een reactie posten