zaterdag 12 november 2016

themabrief: maandag 14 november 2016

Beste ouder(s)

Wij werken nog een weekje verder rond: "sprookjes - boeken"



Wat zijn onze opdrachten:

creatieve activiteit: een boekenwijzer knutselen. We kiezen een diertje uit. We knippen het uit. We kleuren het in met de stiften. We gebruiken vele kleurtjes.

denkactiviteit:1: een boekje maken over roodkapje. We kleuren het rode kapje in. We knippen de prentjes uit en leggen ze in de juiste chronologische volgorde.  We maken er een boekje van door de prentjes op elkaar te leggen.

2: evenveel inkleuren: de kleuters kunnen tellen hoeveel voorwerpen er zijn ingekleurd. De kleuters kunnen evenveel voorwerpen inkleuren.

manipulatiespel:1: we vullen verschillende potjes met zand. We gebruiken verschillende trechters. De kleuters zien dat het zand traag/snel door de verschillende trechters lopen.

2: veterspel: de kleuters kunnen de puzzelstukken vastmaken door de veters erin te stoppen. De kls kunnen met de veters op en neer gaan.

Taalhoekje: we vertellen over ons boekje dat we meegebracht hebben naar school. De andere kunnen geboeid luisteren.

poppenhoek: de kleuters kunnen hun boekje showen in de poppenhoek. De kleuters kunnen op verschillende plaatsen staan in de poppenhoek. De andere kleuters kunnen foto's ervan trekken. Deze foto's komen op de klasblog!

bouwhoek; een mooi kasteel maken met de houten blokken. De kleuters kunnen pad aanleggen waar de paardjes op kunnen lopen.

Dinsdagvoormiddag is de juf op nascholing!

De leerlingen van het 5de leerjaar komen donderdagnamiddag een verhaaltje vertellen aan de kleuters!
We kijken er al naar uit!

Vele groetjes

Juf Caroline


Geen opmerkingen:

Een reactie posten