zaterdag 15 oktober 2016

Themabrief: maandag 17 november

Beste ouder(s)

Maandag starten we met een nieuw thema: De herfst, herfstweer!



Wat  doen we in het hoekenwerk:

Creatieve activiteit: we maken afdrukken van herfstbladeren. We mengen 2 kleurtjes verf op de blaadjes. We maken een afdruk. We kunnen zien welk kleurtje we bekomen.

Manipulatie-activiteit: 1: we  maken met  klei een boomstam. We draaien een grote worst. We duwen er eens mee op de tafel. De stam moet blijven rechtstaan. De stoppen takjes in de stam.

2: herfstblaadjes aan de takken hangen met wasknijpers. In de zandbak staan emmertjes gevuld met zand en takken. De kleuters kunnen met de wasknijpers de blaadjes aan de bomen hangen.

3: een regenlaarsje bekleven met gescheurde snippers. De kleuters kunnen  snippers scheuren en kunnen hun laars volkleven.

4: bouwhoek opruimen: De kleuters kunnen met veger en blik blaadjes opvegen. De kleuters  kunnen  de blaadjes verzamelen in de blaadjesmand. De kleuters kunnen de blaadjes terug in de bouwhoek gooien.

poppenhoek: we maken lekkere gerechtjes met de herfstvruchten. Bij het opruimen worden de herfstvruchten gesorteerd.


Taalactiviteit: reeksen naleggen.  De kleuters kunnen  de herfstreeksen lezen. De kleuters kunnen  de herfstreeksen naleggen in de juiste volgorde.

Denkactiviteit: zakjes vullen met eikeltjes. De kleuters kunnen het aantal bolletjes tellen op de zakjes. De kleuters kunnen er evenveel eikeltjes in stoppen.

Opgelet: donderdag 20 oktober: zwemmen!




Vele groetjes

juf Caroline







Geen opmerkingen:

Een reactie posten