zondag 9 oktober 2016

Themabrief: maandag 10 oktober 2016!

Beste ouder(s),

We werken nog een weekje verder rond pompoenen. Maandagmorgen zullen we eerst de hoekjes afwerken van vorige week.



Wat zijn onze opdrachtjes:

Creatieve activiteit: we schilderen gras en wolkjes op een groot karton. Onderaan het karton schilderen we het gras, bovenaan het karton schilderen we de wolkjes. We kleven onze pompoen die we vorige week geknutseld hebben op het karton.

Denkactiviteit: chronologisch rangschikken: het groeien van het pitje tot pompoen. We knippen de prentjes mooi uit. We leggen ze in de chronologische volgorde. We kleven de prentjes mooi op! We doseren de lijm

Manipulatie-activiteit:1: een kleurplaat van pompoenen mooi inkleuren. We kiezen zelf waarmee we willen kleuren: stiften, wasco, kleurpotloden. We houden rekening met het vogelbekje.

2: zandbak: we zeven nog steeds zand en sorteren de steentjes. We proberen ze weinig mogelijk zand naast de zandbak te zeven.

3: pincettenballenspel: we doen de balletjes met een ballenpincet in een kokertje. Dezelfde gekleurde balletjes bij elkaar. We oefenen de pincethouding verder.

Poppenhoek: we maken lekkere pompoenensoep. We dekken de tafel mooi. We nodigen de juf uit als de soep klaar is.

bouwhoek: ontdekdoos en pompoenen. De kls kunnen  tot samenspel komen met de ontdekdoos en pompoenen. De kls kunnen  daarna in de kring vertellen wat ze gespeeld hebben. De kleuters kunnen hun fantasie laten werken.

Dinsdagnamiddag is de juf op nascholing!

Vele groetjes,

juf Caroline

Geen opmerkingen:

Een reactie posten