zondag 5 november 2017

Themabrief: maandag 6 november!

Beste ouder(s),

Vanaf maandag 6 november   starten we met een nieuw thema: alle kleurtjes van de regenboog!
Afbeeldingsresultaat voor afbeelding kleurtjes van de regenboog



Wat zijn onze opdrachten:

creatieve activiteit:  een kleurrijk palet maken.We versieren ons palet met gekleurde snippers. We gebruiken ook de kleurtjes goud en zilver.

denkactiviteit: spel: toren van pizza:1: we rollen met de dobbelsteen. We nemen het juiste mannetje en plaatsen het voorzichtig op de toren van pizza. We spelen tot de toren omver valt.: vorm en 2:kleurspelletje: we rollen met de dobbelsteen. We nemen hetzelfde gekleurde vormpje. We spelen verder tot onze kaart vol is
3: vormo-spel: we vullen een figuur in met de verschillende vormen.

manipulatiespel:1: kleuren mengen: we schilderen onze handjes in elk een verschillend kleur. We wrijven goed. We maken een afdruk van onze handen. We kijken welke kleur we hebben.
2: kegelspel: we zetten de kegels mooi op de kruisjes. We rollen de bal naar de kegels. We tellen hoeveel kegels er gevallen zijn.
3: zandbak: de kleuters spelen met dezelfde gekleurde speelgoedjes. Er mag maar 1 kleur van speelgoed aanwezig zijn in de zandbak.
taalspelletje: boekenhoek: we zoeken de juiste boeken waar de juf een kopie van genomen heeft.
computer: vorm-spelletje: we maken hetzelfde voorbeeld met de kleuren en de juiste vormpjes

poppenhoek:we spelen met het nieuwe gekleurde serviesje. We dekken de tafel heel mooi! Bij het opruimen zetten we alles mooi in de klas.

bouwhoek: we bouwen verschillende torens met kleurencodes.

vele groetjes,

juf Caroline

Geen opmerkingen:

Een reactie posten