zondag 23 april 2017

Themabrief: maandag 24 april

Beste ouder(s)

Morgen starten juf Laura en juf Silke met hun eindstage!
Ze werken het thema: "de vlinder" uit.


Wat zijn de opdrachten:

Creatieve activiteit: een vlinder schilderen. De kleuters kunnen hun blad indelen. De kleuters kunnen tot de vorm van een vlinder komen.

Taalhoek: de insectenbibliotheek: de kleuters kunnen in de verschillende boekjes lezen. De kleuters kunnen meer kennis opdoen rond de insecten.

manipulatiehoek: 1:de rupsenhoek: de kleuters kunnen met pincetten kleine rupsen nemen. De kleuters kunnen  met een vergrootglas naar de diertjes kijken.4

2: de moestuinhoek; de kleuters ontdekken het verschil tussen potgrond en speelzand. De kleuters kunnen met verschillende schepjes/schopjes potjes vullen. 

3: timmerplankjes: de kleuters kunnen nageltjes in de plankjes kloppen. De kleuters kunnen rond de nageltjes draadjes weven. 

4: poppenhoek: cocon maken. De kleuters kunnen zich inwikkelen met lange witte repen stof.
de kleuters kunnen daarna de repen stof terug mooi oprollen.


bouwhoek: de kleuters kunnen met verschillende soorten sponsjes leuke bouwwerkjes maken. De kleuters kunnen verwoorden wat ze gebouwd hebben.

denkhoek: matrix maken. De kleuters weten hoe een matrix werkt.  De kleuters kunnen de verschillende oefeningen op de matrix leggen.

muziekhoek: de muziekstoel: de kleuters kunnen verschillende geluiden verstoppen in de muziekschort. De kleuters kunnen raden welk geluid er in elk zakje zit.

Vele groetjes

juf Caroline

Geen opmerkingen:

Een reactie posten