zondag 19 maart 2017

Themabrief: maandag 20 maart 2017!

Beste ouder(s)

Morgen starten juf Laura en juf Silke met de stage!
Ze werken de kip en het ei uit!

We wensen ze alvast veel succes toe!

Wat doen we in het hoekenwerk:

Creatieve activiteit: paasmandje knutselen: we maken een paashaasje: we knippen de paashaas uit, versieren de paashaas, we plakken de paashaas op ons zakje, We kleven er watte rond

denkactiviteit: eierdozen vullen: we tellen het getalbeeld, we leggen evenveel eieren in de eierdoos, We controleren onszelf met de verbeterfiches.

manipulatiespel:1: de maïstafel: we vullen de potjes met maïs, We zoeken hetzelfde deksel. We sluiten de potjes met het deksel.

2: kippenspel: de kleuters kunnen de stokjes in de eitjes stoppen.  De kleuters kunnen voorzichtig de stokjes uit de eieren trekken. De kleuters winnen als hun eitjes blijft zitten.

3: voeldozen: de kleuters kunnen voelen in de voeldoezen. De kleuters kunnen het juiste materiaal nemen wat ze gevoeld hebben. De kleuters kunnen de 2de keer de juiste foto nemen.

Taalhoekje:

1:De verteltafel: de kleuters kunnen het verhaal naspelen met de verteltafel. De kleuters hebben verschillende attributen om het verhaal na te spelen.

2: de boekenhoek: de kleuters kunnen in de nieuwe boekjes over het thema lezen. De kleuters kunnen zorgzaam in de boekjes lezen.

Poppenhoek: De kleuters kunnen zich verkleden in kippen. De kleuters kunnen een nest maken. De kleuters kunnen zich inleven in een kip.

Constructie: bouwen met eierdozen. De kleuters kunnen een kippenhok bouwen aan de hand van een stappenplan. De kleuters kunnen gedetailleerd naar de foto's kijken.

Vele groetjes

juf Caroline


Geen opmerkingen:

Een reactie posten