zondag 15 januari 2017

Themabrief: maandag 16 januari 2017

Maandag 16 januari: Week 2: vogeltjes in de winter

Beste ouders

Deze week werken we verder rond de vogeltjes.
Afbeeldingsresultaat voor kleurplaat vogeltjes

Wat zijn onze opdrachten deze week:


creatieve activiteit: het hoofd en de vleugels van de vogel op groot karton inkleuren met wasco. We leggen de wasco plat en wrijven. Zo gaat het veel vlugger. We gebruiken verschillende kleurtjes.


denkactiviteit: panorama-spel: we leggen de kaartjes volgens een bepaalde volgorde: van dun naar dik - van klein naar groot  - van leeg naar vol. Een spelbord bevat 4 rijtjes van 4 kaartjes.


manipulatiehoek: 1: balletjes spel: we sorteren de balletjes naar kleur: oranje - blauw - rood - geel - groen- de balletjes worden in de buizen gestopt adh van een pincet. We gebruiken onze handen niet.

2: Daan de pelikaan: Daan de pelikaan gooit balletjes uit zijn bek: Wij proberen de balletjes op te vangen en terug voorzichtig in bek te leggen.

3: zaadjes in appeltjes stoppen in poppenhoek. We zorgen ervoor dat de appel volledig met zaadjes zit. We hangen daarna de appeltjes buiten voor de vogeltjes in de winter


taalactiviteit: verschillen aanduiden tussen 2 vogelprenten. We vergelijken 2 prenten en met een stift zetten we een kruisje bij een verschil. De kleuters kunnen de verschillen verwoorden


bouwhoek: We bouwen een vogelkooi op het platte vlak. We leggen de blokken op de kooi die de juf getekend heeft op groot karton, daarna plaatsen we de vogeltjes erin.


Vele groetjes, juf Caroline

Geen opmerkingen:

Een reactie posten