maandag 9 mei 2016

Themabrief: dinsdag 10 mei

Beste ouder(s),



Deze week starten we met een nieuw thema: De gevoelensdoos -  Boekje: Bang mannetje

Wat zijn onze opdrachten:

creatieve activiteit:  schilderen van bloemen op de kledij. We maken kledij waar we gelukkig van worden. We proberen zoveel mogelijk bloemen te schilderen.

denktafel:  ganzenspel: gebaseerd op het boek. We gooien met de ogendobbelsteen - tellen - evenveel stappen vooruit gaan. Bij de spin: een beurt overslaan  - bij de draak: terug naar het begin! We proberen ons zo goed mogelijk aan de spelregels te houden

taalhoekje:
1: telefoongesprek:  we voeren een telefoongesprekje met een elkaar. We doen het gesprekje nog eens over in de kring.

2: verteltafel: we spelen het verhaal van het boekje na. We leven ons in in de verschillende personages. We hebben leidraad: de prenten van het boek hangen boven de verteltafel.

3: tekenhoek: tekenen over het verhaal. De kleuters vertellen voor de groep wat ze getekend hebben. De juf noteert wat ze zeggen.

manipulatiehoek: brooddeeg: we maken cupcakejes. Grote en kleine. We versieren de cupcakejes

poppenhoek: griezelhoekje: we stappen in het griezelhuisje met ons gevoelensmaskertje op. We vertellen aan elkaar hoe we ons voelen adh van het gevoelensmaskertje.

bouwhoek: we bouwen met blokken het woeste woud en de bakkerij na.

boekenhoek: we kijken naar de verschillende gevoelensprenten. We overleggen welk gevoel we zien op de kaartjes. We stoppen het in de juiste gevoelensdoos.

Vele groetjes,

juf Caroline

Geen opmerkingen:

Een reactie posten